Brownies med jordbær

Super nem opskrift på de klassiske brownies, som her får selskab af friske jordbær, der både smags- og konsistensmæssigt skaber en lækker kontrast til den intense chokoladekage. Derudover ser det festligt ud, og kagen er også helt ideel til større fester og receptioner.

Til 1 form
  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 4 æg
  • 30 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • evt. 50 g valnødder
  • ca. 300 g jordbær

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Beklæd en bageform på ca. 20 cm x 30 cm med bagepapir.

Smelt smør og chokolade sammen, og tilsæt sukker og brun farin. Rør i massen, til den er ensartet. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland hvedemel og salt, og sigt det i dejen. Rør, til dejen er ensartet. Hak valnødderne, tilsæt dem, og rør igen, til dejen er ensartet. Valnødderne kan også undlades. Fordel derefter dejen i formen.

Bag kagen i ca. 20-25 minutter, og lad den derefter køle helt af – den bliver faktisk kun bedre af at komme en tur i fryseren.

Skær din brownie ud i kvadratiske stykker på ca. 3-4 cm på hver side. Skyl og nip jordbærerne, og halver dem. Kom et halvt jordbær på toppen af hver af de små brownies, og server.

Indsendt af
d.
28.06.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
28.06.16.
Kategori: