Chokolade cupcakes med appelsin

Charmerende chokolade cupcakes. Den mørke chokolade giver en afdæmpet bitterhed, mens den snehvide chokoladefrosting tilføjer cremet sødme, som svinger perfekt med smagen af appelsin og i øvrigt ser forrygende ud.

Til 20 stk
  • 240 g hvedemel
  • 280 g rørsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g mørk chokolade
  • 2 æg
  • 2 1/2 dl mælk
  • saft fra 1 appelsin

Choko/appelsin-frosting

  • 175 g smør (blødgjort)
  • 350 g flormelis
  • 100 g hvid chokolade (smeltet)
  • skal og saft fra 1 appelsin

Tænd ovnen og sæt den til 175 grader.

Bland mel, sukker og bagepulver sammen.

Smelt den mørke chokolade ved svag varme i en gryde, mens der røres. Hæld chokoladen i en skål sammen med æg, mælk og appelsinsaft. Pisk det godt sammen.

Rør forsigtigt chokolademassen i melblandingen.
Kom dejen i cupcakeforme (muffinsforme) og bag dem i ovnen i 15-20 minutter eller til de er gyldenbrune.

Imens smeltes den hvide chokolade ved svag varme i en gryde. Når det er smeltet hældes det i en skål, hvor det blandes med blødt smør, flormelis, appelsinsaft og revet appelsinskal (gem lidt til at pynte med).

Kom frostingen på de afkølede kager og pynt med revet appelsinskal.

Indsendt af
d.
03.07.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.07.13.
Kategori: