Chokoladekage i bradepande

Dejlig svampet chokoladekage der bages i bradepande og forkæles med en lækker cremet glasur. Kagen er ideel til klassens time, fredagskage på arbejdet, eller hvis du vil forkæle nogen, der elsker chokolade.

Til 20 personer
  • 4 1/2 dl vand
  • 6 spsk kakaopulver
  • 400 g smør
  • 9 dl sukker
  • 4 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 9 dl hvedemel
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 dl creme fraiche 38%

Glasur

  • 150 g smør
  • 5 spsk kakaopulver
  • 6 tsk vaniljesukker
  • 6 spsk fløde
  • 5 spsk kaffe (drikkeklar)
  • 100 g Philadelphia ost
  • 500 flormelis

Kom vand, kakaopulver og smør i en gryde, og varm det op. Tag gryden af varmen når smørret er smeltet. Lad det køle helt af.

Pisk sukker, æg og salt sammen i en skål. Rør hvedemel, natron, bagepulver og creme fraiche i.

Bland den afkølede kakao/smørblanding i dejen. Hæld dejen i en bradepande (evt. med et stykke bagepapir i bunden). Den bradepande, jeg brugte, var ca. 35 x 40 cm.

Bag chokoladekagen ved 180 grader i 35-40 minutter. Lad kagen køle af inden glasuren kommes på.

Glasur:

Smelt smørret og lad det køle lidt af.

Rør kakao, vaniljesukker, fløde, kaffe, philadelphia og flormelis sammen i en skål. Rør det smeltede smør i.

Smør glasuren på den afkølede chokoladekage. Kan spises straks eller holde sig i køleskab i en uges tid.

Indsendt af
d.
11.10.14.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.10.14.
Kategori: