Chokoladekage med karamel

En virkelig lækker og kraftig chokoladekage, hvor der er rørt sød, hjemmelavet karamel i dejen. Kombinationen smager himmelsk, og kan serves til enhver anledning.

  • Lækker og intens chokoladekage.
  • Flydende karamel inden frysning.
  • Her er karamellen puttet i dejen. Så skal der bare røres rundt.
  • Den færdige dej klar til bagning.

Til 1 springform

Karamel

Chokoladekage

Klik her og få e-bogen med de lækreste æblekager - helt gratis.

Karamellen:
Kom bagepapir i en bøtte eller form, så det er klar til flydende karamel.

Smelt sukker ved middel varme i en gryde. Tag gryden af varmen, når sukkeret er smeltet og let gyldent. Kom smørret i, og rør indtil det er opløst i sukkeret. Kom fløde og salt i, og rør det hele sammen. Sæt gryden tilbage på varmen, og lad det simre et par minutter igen.

Hæld karamellen ud i bøtten med bagepapir. Sæt låg på eller kom stanniol over, og kom den i fryseren, indtil den næsten er fast (ca. 30-40 minutter).

Chokoladekagen:
Gør en springform (24 cm) klar til chokoladekagen ved at komme bagepapir i bunden, og smør siderne med lidt fedtstof.

Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad sammen med smørret. Kom chokolademassen over i en skål, og pisk sukker, vaniljepulver, salt og æg i. Sigt melet i skålen, og rør det i dejen.

Tag karamellen op af fryseren, og skrab den af bagepapiret med en ske. Kom alt karamellen op i dejen, og vend det forsigtigt i.

Hæld dejen op i springformen, og bag den i ca. 30 minutter ved 180 grader. Stik en kniv i chokoladekagen for at se, om den er færdig – når kniven er ren, er kagen færdigbagt. Lad den køle helt af, og servér den evt. med et par kugler vaniljeis.

Indsendt af
d.
29.05.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.