Citron dessert i citronskal
Nem dessert med citron, der serveres i udhulede citronskaller og har en helt fantastisk smag. Den er hurtig at lave og der skal kun bruges 4 ingredienser.
Hvor mange "citronskaller" pr. person?
Der er en ret lille mængde i hver enkelt halve citron, så hvis det er det eneste dessert plejer jeg at beregne 2 stk. pr. person (meget dessertglade gæster kan også sagtens spise 3😀).
Hvis det er sammen med andet dessert er 1 stk. pr. person dog fint.
Opskriften giver 10 stk, men du kan nemt ændre antallet ved at klikke på den lille pil ved siden af "Til 10 stk" i toppen af ingredienslisten.
Ingredienser
til 10 stk- 6 økologiske citroner (gerne lidt store)
- Heraf bruges skallen fra 1 citron og resten af citronerne udhules og fyldes med cremen
- 4 dl piskefløde
- 150 g sukker
- 1 dl citronsaft
- evt. 2 tsk vaniljesukker
Sådan laver du den lækre dessert med citron
Riv citronskallen på den fine side af rivejernet og kom den i en gryde sammen med sukker og evt. vaniljesukker. Rør rundt så citronskallen fordeles i sukkeret.
Hæld fløden i gryden og sæt den på middel varme. Rør jævnligt i gryden, så det ikke brænder på. Når fløden begynder at simre skrues lidt ned for varmen. Det skal ikke bulderkoge, men blot simre svagt i ca. 5 minutter eller til det er tyknet en smule.
Skær citronerne over på langs og udhul dem. Det er nemmest at bruge en kniv til at løsne frugtkødet rundt i kanten, og så tage det ud med en ske.
Kom frugtkødet i en si og pres saften ned i en skål. Mål den mængde citronsaft af, som der står i ingredienslisten.
Tag gryden af varmen og tilsæt den afmålte citronsaft mens der røres. Det skulle gerne få citroncremen til at tykne yderligere.
Sæt de udhulede citronskaller i et fad eller lignende (de står mest stabilt hvis de står helt tæt). Fyld dem med cremen.
Dæk fadet med husholdningsfilm eller lignende og sæt det i køleskabet i minimum 1 time (eller en halv time i fryseren, hvis det skal gå hurtigt).
Så er desserten klar til servering.
Kan citron desserten laves i forvejen?
Ja, den kan sagtens laves dagen før, eller sågar et par dage i forvejen. Men hvis du laver den dagen før (eller flere dage før) den skal spises, vil jeg anbefale at desserten serveres i glas eller skåle, da den godt kan få en ret bitter smag, hvis den trækker for længe i citronskallerne.
Hvor længe kan den holde sig?
Den kan sagtens holde sig 3-4 dage i køleskabet. Men hvis du har portionsanrettet desserten i citronskallerne vil skallerne afgive mere og mere bitterhed til desserten jo længere tid den står. Så hvis du ikke har tænkt dig at spise det hele den dag desserten laves, vil jeg anbefale at anrette den i skåle eller glas i stedet.
Jeg laver gerne 1 stk. pr. person i citronskal (fordi det ser flot ud) og hvis jeg så laver ekstra så anretter jeg disse i glas, så de kan holde sig hvis der er rester.
Forslag til pynt og tilbehør
- En lille klat lemon curd på hver
- Citron kaviar
- Små kyskager af marengs
- Frisk mynte eller citronmelisse
- Se flere idéer til tilbehør
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Desserten stammer fra det engelske køkken, hvor den går under navnet lemon posset.
Smag og konsistens: Den minder lidt om en italiensk panna cotta, men den er uden husblas og har en helt fantastisk frisk smag.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Trækketid: (hvis du lader dem trække i fryseren)
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for citron desserten
pr. stk | total | |
---|---|---|
Kalorier | 221 kcal | 2213 kcal |
Kulhydrat | 18 g | 183 g |
Protein | 1 g | 10 g |
Fedt | 16 g | 161 g |
- Publiceret d.
- 29.09.25.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Dessert ›
- Desserter med frugt ›
- Desserter med citron