Citronfromage uden husblas
Virkelig god citronfromage som er helt uden husblas, og så er den meget nemmere at lave end den klassiske udgave.
Ingredienser
til 6 personer- skallen fra 2 økologiske citroner
- 1 dl citronsaft
- 4 dl piskefløde
- 300 g flødeost naturel
- 75 g flormelis
Forslag til pynt
- 3 dl piskefløde til flødeskum
- skal fra 1 økologisk citron (i strimler)
Sådan laver du citronfromage uden husblas
Skyl citronerne og tør dem med køkkenrulle eller et rent viskestykke. Riv skallen på den fine side af rivejernet (kun den yderste gule del af skallen - ikke det hvide, for det er bittert).
Pres citronsaften og bland det med citronskallen i en skål.
Kom piskefløde, flødeost og flormelis i skålen. Pisk det godt sammen til det tykner, men pas på ikke at overpiske, for så bliver det grynet.
Smag citronfromagen til med mere citronsaft eller flormelis, hvis det er nødvendigt.
Hæld citronfromagen i en serveringsskål eller fordel den i portionsglas.
Lad den trække i køleskabet i minimum ½ time hvis den er anrettet i små glas eller minimum 1 time, hvis det er én stor skål.
Pyntning af citronfromagen
Pisk fløden til flødeskum og kom det i en sprøjtepose med stjernetyl. Lav små flødeskumsdutter ovenpå citronfromagen.
Pynt evt. også med tynde strimler af citronskal.
Den kan sagtens serveres uden pynt, men jeg synes det er både flot og ekstra lækkert med flødeskumsdutter på toppen.
Jeg kan også anbefale opskriften på klassisk citronfromage - den er virkelig også god.
Kan den laves uden flormelis/sukker?
Ja, flormelis kan godt erstattes af sødemiddel. Jeg har god erfaring med at bruge Perfect Strø fra Easis.
Kan den laves i forvejen?
Ja, den kan sagtens laves dagen før, for den skal alligevel trække i køleskabet inden servering.
Jeg ville dog vente med at pynte den med flødeskum til selve dagen den skal serveres.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: (den er virkelig nem).
Trækketid: hvis den er anrettet i små glas eller 1 time hvis den er i én stor skål.
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for citronfromagen (uden flødeskum på toppen)
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 256 kcal | 437 kcal | 2622 kcal |
Kulhydrat | 11 g | 19 g | 115 g |
Protein | 3 g | 4 g | 27 g |
Fedt | 22 g | 38 g | 230 g |
Næringsindhold inkl. flødeskum
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 269 kcal | 630 kcal | 3777 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 22 g | 130 g |
Protein | 2 g | 6 g | 34 g |
Fedt | 25 g | 58 g | 350 g |
Denne næringsberegning omfatter hele opskriften - altså både citronfromage med flødeskum på toppen og det flødeskum der serveres ved siden af.