Appelsinfromage

En god gammeldags appelsinfromage lavet med æg og fløde, så den lækre dessert bliver ekstremt luftig. Det er rigtig retro mormordessert, når det er bedst.

starstarstarstarstar_half
4,7  –  7 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 2 blade husblas
  • 1 1/2 dl appelsinsaft
  • 3 æg
  • 75 g sukker
  • 2 tsk appelsinskal (af økologiske appelsiner)
  • 1 3/4 dl piskefløde

Forslag til pynt

  • flødeskum
  • appelsinskal
  • chokolade

Sørg for, at alle ingredienser har stuetemperatur, inden du går i gang.

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Varm halvdelen af appelsinsaften op i en gryde ved svag-middel varme. Del æggene i hvider og blommer, og kom dem i hver sin skål. Vær sikker på, at skålen til æggehviderne er helt ren. Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukker og appelsinskal.

Tag gryden med appelsinsaft af varmen, og smelt den udblødte husblas heri. Rør den resterende appelsinsaft i lidt ad gangen.

Lad saften køle en smule af, og pisk den herefter i æggeblommesnapsen. Stil det til side i 10-15 minutter, så blandingen kan tykne en smule.

Pisk imens æggehviderne stive, og pisk fløden til flødeskum.

Bland først ca. 1/4 af de stiftpiskede æggehvider i appelsinblandingen, og vend derefter de resterende æggehvider forsigtigt i med en dejskraber. Vend herefter flødeskummet forsigtigt i, og hæld massen op i en serveringsskål eller på glas, hvis du vil portionsanrette.

Stil appelsinfromagen på køl i minimum 6 timer, så den kan sætte sig.

Inden servering kan du pynte fromagen med små dutter af flødeskum og lidt revet appelsinskal og drysse med fintrevet chokolade.

Indsendt af
d.
21.03.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
21.03.18.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem