Crème brûlée med vanilje og rom

Crème brûlée er ganske enkelt en fantastisk dessert med den suveræne kombination af blød creme og sprød karamel. Her får den lækre bagte creme en ekstra luksuriøs smag af vanilje og rom, som smager helt fænomenalt. Desserten er oplagt gæstemad, da den med fordel kan laves dagen før.

Til 8 personer
  • 1 vaniljestang
  • 90 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 4 1/2 dl fløde
  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 1 1/2 spsk rom
  • 1 spsk limesaft
  • vand (Kogende)

Til servering

  • 8 spsk sukker
  • 8 ramekiner

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Brug lidt af sukkeret til at skille kornene ad. Kom vaniljesukker, sukker og æggeblommer op i en skål, og pisk det let sammen. Det skal ikke piskes luftigt, men bare til en homogen masse.

Kom den tomme vaniljestang op i en gryde, og tilsæt fløde og sødmælk. Varm blandingen op til kogepunktet, og lad det stå i et minuts tid. Fjern vaniljestangen, og kassér den. Rør rom og limesaft i flødeblandingen, og pisk det herefter i æggeblommerne lidt ad gangen.

Hæld blandingen igennem en sigte, og op i en kande. Fjern de værste bobler/skum på toppen.

Sæt ramekinerne op i en bradepande, og fordel æggeblommeblandingen heri. Hvis der stadig er bobler eller skum på toppen, kan du bruge gasbrænderen og brænde dem væk. Sæt bradepanden i ovnen, og hæld kogende vand i den, så det går cirka halvt op på siden af ramekinerne.

Bag crème brûléerne i ca. 30-40 minutter. Når de er færdige, skal cremen have sat sig, men stadig blævre en lille smule. Lad dem køle af, og sæt dem på køl i ca. 5-6 timer inden servering.

Servering:

Drys sukkeret på toppen af crème brûléerne, og brænd det til karamel med gasbrænderen.

Indsendt af
d.
06.05.19.
Kategori:

Serveringsforslag:

Jeg serverede crème brûléen med fine tern af friske jordbær vendt med lidt limesaft, og det fungerede super godt med det friske til den søde dessert.

Det er også rigtig lækkert at servere desserten med en frisk sorbetis til. Du kan se alle vores opskrifter på sorbet lige her.

Indsendt af
d.
06.05.19.
Kategori: