Estragonmayo

Sådan laves den cremede estragonmayo. Server f.eks. til bøf med fritter eller ovnbagte rodfrugter - i stedet for bearnaisesauce.

Til 8 personer
  • 3 stilke frisk estragon (med blade naturligvis)
  • 4 dl rapsolie
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • salt
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • evt. hvid peber

Hak estragon (både blade og stilke) og bland dem med olien i en skål eller anden beholder. Lad det trække i køleskabet natten over, så det rigtigt kan afgive smag.

Si den hakkede estragon fra olien. Mos så meget saft og kraft ud af estragonbladene som muligt, når de ligger i sigten.

Pisk æggeblommer, salt og sennep sammen i en anden skål. Tilsæt olien lidt ad gangen mens der piskes. Det er vigtigt, at der ikke tilsættes for meget olie ad gangen - så skiller mayonnaisen.

Tilsæt hvidvinseddike og smag estragonmayo'en til med salt og evt. hvid peber.

Indsendt af
d.
21.11.14.
Kategori:
Indsendt af
d.
21.11.14.
Kategori: