Farsbrød med grøntsager
Lækkert farsbrød med gulerødder, hvidløg og porre. Opskriften er virkelig nem, og det er en smart måde at inkorporere lidt grøntsager på. De giver nemlig både masser af smag, struktur og en flot farve til retten.
- 1 porre
- 2 gulerødder (store)
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 dl havregryn
- 2 æg
- 1 kg hakket svine- og kalvekød
- salt
- peber
Rens porrerne, halver dem, og hak dem fint. Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Pres hvidløg, og hak løget fint. Kom grøntsagerne op i en skål, og tilsæt havregryn, æg, kød samt salt og peber.
Bland farsen godt, og form den til et farsbrød. Kom farsbrødet i et fad beklædt med et stykke bagepapir, og bag det i ovnen ved 220 grader i 30-40 minutter (afhængigt af ovnen og farsbrødets tykkelse). Lad det stå lidt, før du skærer det i skiver.
Næringsindhold for farsbrødet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 301 kcal | 1805 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 54 g |
Protein | 39 g | 235 g |
Fedt | 12 g | 71 g |