Græsk farsbrød i ovn
Græsk farsbrød med feta og grøntsager smager mega godt og passer endda sig selv i ovnen. Her får farsbrødet ekstra smag af tomatpuré, som smøres på inden stegning og giver en dejlig skorpe. Stegningen i ovnen giver masser af tid til at lave lækkert tilbehør, f.eks. denne skønne blomkålstzatziki.
- 1 løg (lille)
- 2 fed hvidløg
- 1/2 squash
- 1/2 peberfrugt
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 3/4 tsk salt
- 25 g rasp
- 1 æg
- evt. 1 spsk soltørrede tomater
- 100 g feta
- 50 g tomatpuré (koncentreret)
- 1 spsk olivenolie
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl squash, og fjern de våde kerner i midten. Skær den i fine tern. Skyl peberfrugt, og skær også denne i fine tern.
Kom løg, hvidløg, squash, peberfrugt og hakket svine- og kalvekød op i en skål. Tilsæt salt, rasp, æg og evt. soltørrede tomater, og ælt det hele godt sammen. Smuldr feta, og rør den forsigtigt i.
Form farsen til et farsbrød, og læg det på en bageplade med bagepapir. Rør koncentreret tomatpuré og olivenolie sammen, og smør det på farsbrødet.
Steg det græske farsbrød i ovnen i 35-40 minutter, til det er gennemstegt.
Se også:
Dette fantastiske italienske farsbrød, der er proppet med smag og pakket ind i lækker parmaskinke.
Godt tilbehør til farsbrødet
Til farsbrødet passer dette lækre tilbehør rigtig godt til:Suveræn græsk kartoffelsalat
Lækker broccolisalat med feta
Mega god avocado-tzatziki
Kan man fryse farsbrødet?
Man kan sagtens fryse farsbrødet ned. Overvej at skære det i skiver inden nedfrysning, så er det nemt at tage det præcise antal portioner op.
Næringsindhold for det græske farsbrød
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 344 kcal | 1378 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 50 g |
Protein | 34 g | 137 g |
Fedt | 17 g | 69 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på farsbrød - ikke tilbehøret.