Græsk farsbrød i ovn

Græsk farsbrød med feta og grøntsager smager mega godt og passer endda sig selv i ovnen. Her får farsbrødet ekstra smag af tomatpuré, som smøres på inden stegning og giver en dejlig skorpe. Stegningen i ovnen giver masser af tid til at lave lækkert tilbehør, f.eks. denne skønne blomkålstzatziki.

Til 4 personer
  • 1 løg (lille)
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 squash
  • 1/2 peberfrugt
  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 3/4 tsk salt
  • 25 g rasp
  • 1 æg
  • evt. 1 spsk soltørrede tomater
  • 100 g feta
  • 50 g tomatpuré (koncentreret)
  • 1 spsk olivenolie

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl squash, og fjern de våde kerner i midten. Skær den i fine tern. Skyl peberfrugt, og skær også denne i fine tern.

Kom løg, hvidløg, squash, peberfrugt og hakket svine- og kalvekød op i en skål. Tilsæt salt, rasp, æg og evt. soltørrede tomater, og ælt det hele godt sammen. Smuldr feta, og rør den forsigtigt i.

Form farsen til et farsbrød, og læg det på en bageplade med bagepapir. Rør koncentreret tomatpuré og olivenolie sammen, og smør det på farsbrødet.

Steg det græske farsbrød i ovnen i 35-40 minutter, til det er gennemstegt.

Indsendt af
d.
04.06.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
04.06.19.
Kategori: