Italiensk farsbrød

Denne opskrift på farsbrød er italiensk inspireret med hvidløg, basilikum, parmesan og soltørrede tomater, der giver en fantastisk smag. Farsbrødet er omviklet med parmaskinke, der smager dejligt salt og bliver helt sprødt, når det bages i ovnen.

Gå til: IngredienserHvad er godt at servere til?4 andre farsbrød du bare MÅ prøve

starstarstarstarstar_half
4,6  –  5 stemmer  –  Stem her
Til 6 personer
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bdt frisk basilikum (lille)
  • 80 g soltørrede tomater (i olie)
  • 50 g revet parmesanost
  • 2 æg
  • 1 ds tomatpuré (lille)
  • 450 g hakket oksekød
  • 450 g hakket svinekød
  • salt
  • peber
  • 8 skiver parmaskinke
  • olie fra de soltørrede tomater

Forvarm ovnen til 210 grader.

Pil løg, og hak det fint. Pres hvidløg. Hak basilikum og de soltørrede tomater.

Rør løg, hvidløg, basilikum, soltørrede tomater, revet parmesanost, æg, tomatpure samt okse- og svinekød sammen til en fars. Krydr med salt og peber.

Læg parmaskinken ud på et stykke bagepapir, og fordel farsen henover. Fold parmaskinken op omkring farsen, og vend farsbrødet rundt. Smør farsbrødet med lidt af olien fra de soltørrede tomater, og bag det i ovnen i ca. 45 minutter.

Se også:
Jeg kan også varmt anbefale dette mega lækre mexicanske farsbrød, der er fuldstændig proppet med smag.

Indsendt af
d.
13.09.16.
Kategori:

Hvad kan man servere til farsbrødet?

Kan farsbrødet fryses?

Ja, farsbrødet kan fint fryses ned. Man kan evt. skære det i skiver inden nedfrysning, så man kan tage det op i det antal portioner, man nu engang skal bruge.

Kan man reducere bagetiden på farsbrødet?

Hvis det skal gå lidt ekstra stærkt en dag, kan man sagtens reducere stegetiden ved at lave flere små farsbrød i stedet for ét stort.

Til seks personer kan man dele farsen op i seks mindre farsbrød og pakke dem ind i parmaskinke. Så skal de kun have omkring 30 minutter i ovnen.

Hvad kan man bruge i stedet for soltørrede tomater?

Er man ikke så meget til soltørrede tomater, kan man erstatte dem med rød peber.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det italienske køkken
Måltid: Hovedret
Smag: Parmaskinke, parmesan, soltørrede tomater
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid i ovnen:
Samlet tid:

Næringsindhold for farsbrødet

pr. personhele portionen
Kalorier381 kcal2284 kcal
Kulhydrat9 g55 g
Protein41 g247 g
Fedt19 g116 g
Indsendt af
d.
13.09.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem