Italiensk farsbrød
Denne opskrift på farsbrød er italiensk inspireret med hvidløg, basilikum, parmesan og soltørrede tomater, der giver en fantastisk smag. Farsbrødet er omviklet med parmaskinke, der smager dejligt salt og bliver helt sprødt, når det bages i ovnen.
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 bdt frisk basilikum (lille)
- 80 g soltørrede tomater (i olie)
- 50 g revet parmesanost
- 2 æg
- 1 ds tomatpuré (lille)
- 450 g hakket oksekød
- 450 g hakket svinekød
- salt
- peber
- 8 skiver parmaskinke
- olie fra de soltørrede tomater
Forvarm ovnen til 210 grader.
Pil løg, og hak det fint. Pres hvidløg. Hak basilikum og de soltørrede tomater.
Rør løg, hvidløg, basilikum, soltørrede tomater, revet parmesanost, æg, tomatpure samt okse- og svinekød sammen til en fars. Krydr med salt og peber.
Læg parmaskinken ud på et stykke bagepapir, og fordel farsen henover. Fold parmaskinken op omkring farsen, og vend farsbrødet rundt. Smør farsbrødet med lidt af olien fra de soltørrede tomater, og bag det i ovnen i ca. 45 minutter.
Se også:
Jeg kan også varmt anbefale dette mega lækre mexicanske farsbrød, der er fuldstændig proppet med smag.
Hvad kan man servere til farsbrødet?




Kan farsbrødet fryses?
Kan man reducere bagetiden på farsbrødet?
Til seks personer kan man dele farsen op i seks mindre farsbrød og pakke dem ind i parmaskinke. Så skal de kun have omkring 30 minutter i ovnen.
Hvad kan man bruge i stedet for soltørrede tomater?
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det italienske køkken
Måltid: Hovedret
Smag: Parmaskinke, parmesan, soltørrede tomater
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid i ovnen:
Samlet tid:
Næringsindhold for farsbrødet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 381 kcal | 2284 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 55 g |
Protein | 41 g | 247 g |
Fedt | 19 g | 116 g |