Fastelavnsboller med æble

Klæd dig godt - og festligt - på til fastelavn med disse fantastiske, hjemmelavede fastelavnsboller. Selv hvis du er træt af de sædvandlige fastelavnsboller, er disse måske noget for dig. Det lidt utraditionelle fyld består af den karakteristiske marcipansmag kombineret med det lune, naturligt søde, men også friske, æblefyld. Pynt med farverig glasur og servér for børn og barnlige sjæle.

Til 26 stk

Dej

Fyld

Glasur

Blend mandler så fint som muligt.

Kom gær og mælk i en stor skål og rør det ud. Smulr smør i og tilsæt mel, blendede mandler, sukker, kardemomme og æg. Ælt det sammen til en fast dej. Kom dejen i køleskabet i mindst 30 minutter.

Imens laves fyldet. Skræl æblerne og skær kernehusene væk. Kom æblestykkerne i en gryde sammen med vandet. Kog det til en mos og tilsæt sukker og rørsukker. Smør og marcipan blandes i en skål.

Rul dejen ud - det er bedst at dele den op i to. Lav 26 (2*13) lige store firkantede stykker. Læg en klat æblemos og marcipanmasse på midten af hver firkant.

Fold kanterne ind over hinanden så fastelavnsbollerne er helt tætte. Sæt dem på en bageplade med bagepapir med den foldede side nedad.

Lad dem hæve i 30 minutter og bag derefter ved 200 grader i 12 minutter.

Når fastelavnsbollerne er kølet af blandes flormelis, vand og lidt dråber af den grønne frugtfarve til glasur. Kom lidt glasur på hver fastelavnsbolle. Pynt med krymmel.

Hvis bollerne skal fryses, bør du vente med at komme glasur på.

Indsendt af
d.
04.02.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.