Fastelavnsboller med remonce

Disse fantastiske fastelavnsboller er med remonce i midten og med glasur på toppen som det sig rigtigt hører til.

Ingredienser
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 200 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 kg hvedemel

Remonce

  • 150 g smør
  • 150 g sukker

Glasur

  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • flormelis
  • evt. kakaopulver

Lun mælken. Den skal ikke være varm - bare lun. Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt, smør, sukker, æg og salt. Rør rundt til sukkeret er opløst. Ælt melet i lidt af gangen. Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted i en halv times tid.

Del dejen i 3 lige store dele, og skær hver del i 6 lige store stykker. Form dem til boller og tryk en fordybning midt i bollerne med en finger.

Rør en remonce af smør og sukker, og fyld remoncen i bollernes fordybninger.

Bag fastelavnsbollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 14 minutter. Lad bollerne køle af.

Lav glasur af pasteuriseret æggehvide og flormelis og evt. kakaopulver. Kom glasuren i en plasticpose, og klip et lille hjørne af posen. Så er det nemt at presse glasuren ud på fastelavnsbollerne.

Indsendt af
d.
22.02.11.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.02.11.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem