Flødeboller med lakrids

Lav dine egne - anderledes og utroligt lækre - flødeboller. Disse laves med søde marcipanbunde og den luftige masse tilsættes en spændende lakridssmag. Gør gerne flødebollerne til en hyggeligt projekt med dine venner eller dine børn.

Tip: For fremtoningens skyld kan man evt. lave halvdelen af flødebollerne med hvid chokolade og den anden halvdel med lys chokolade.

Til 32 stk

Marcipanbunde

Fyld

Pynt

Start med at lave bundene. Kom marcipan, æggehvide samt flormelis (og evt. vaniljesukker) i en skål og brug hænderne til at blande det. Rul det ud mellem to stykker bagepapir og tryk runde forme ud med et glas. Bag dem i ca. 7 minutter ved 225 grader - de skal være gyldne.

Flødebollernes fyld laves ved at piske hviderne let. Samtidig koges vand og sukker til sukkeret er opløst.

Kom forsigtigt sukkermassen i æggehviderne mens der piskes - der må kun hældes meget lidt i af gangen, så det tager ca. 5 minutter at hælde sukkermassen i.

Derefter piskes yderligere 15-20 minutter - hellere for meget end for lidt.

Tilsæt lakridspulver og pisk i 1 minut. Kom massen i en sprøjtepose eller lign. og fordel på bundene. Kom dem i ovnen ved 175 grader i godt 5 minutter. Så snart de er "faste" tages de ud.

Lad flødebollerne køle af. Smelt imens chokoladen i ovnen ved 50 grader. Når chokoladen er smeltet, pensles alle flødebollerne og drysses med lakridspulver.

Lad chokoladen størkne og spis flødebollerne med det samme eller opbevar dem i køleskabet.

Indsendt af
d.
18.02.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.