Sunde romkugler

De her lækre hjemmelavede romkugler med dadler og mandler smager så syndigt, at man ikke tror, de er sunde. Men de laves uden tilsat sukker, og de har alligevel den helt rigtige søde smag af rom og kakao. Og så er de overraskende nemme at lave.

4,8  –  21 stemmer  –  Stem her
  • Det er en meget nem dessert, og der er ikke tilsat sukker
  • De indeholder en masse næringsstoffer og kun 5 ingredienser
  • Romkuglerne kan rulles i kakaonibs eller kokosmel
  • Super lækre sunde romkugler med dadler og romessens
Til 10 stk
  • 120 g mandler
  • 300 g friske dadler (uden sten)
  • 2 spsk romessens
  • 3 spsk kakaopulver
  • Ca. 40 g kokosmel (man kan også bruge kakaonibs)

Kom mandlerne i en foodprocessor eller minihakker, og hak dem så fint som muligt. Fjern stenene fra dadlerne, og tilsæt dem sammen med romessens og kakaopulver (hvis du anvender en minihakker kan du køre det af flere gange, da det kan være en sej masse).

Rul massen til romkugler, og rul dem derefter i kokosmel. Du kan også bruge andre typer krymmel, f.eks. kakaonibs eller hakkede nødder.

Opbevar romkuglerne på køl i en lufttæt beholder.

Se også de her lækre romkugler med rugbrød

Næringsindhold for romkuglerne

pr. 100 grampr. romkuglehele portionen
Kalorier390 kcal199 kcal1988 kcal
Kulhydrat45 g23 g231 g
Protein8 g4 g38 g
Fedt18 g9 g92 g


Der er altså stadig forholdsvis mange kalorier i, men der er ikke bare tale om tomme kalorier. De sunde romkugler indeholder nemlig flere fibre og giver en længere mæthedsfølelse. Derudover er de sødet med naturligt sukker fra dadlerne, som optages langsommere end raffineret hvidt sukker.

Kan man lave dem uden dadler?

Lige i denne opskrift kan man desværre ikke undlade dadlerne, da de både er med til at give den rigtige konsistens og en dejlig sød smag. Se i stedet denne low carb opskrift.

Er romkuglerne glutenfrie?

Ja, der er som udgangspunkt ikke gluten i nogle af de ingredienser, der bruges i opskriften, men tjek altid varedeklarationen for at være helt sikker.

Kan de fryses?

De hjemmelavede romkugler kan sagtens fryses ned, og de er super gode at have et lager af i fryseren som sund snack til lækkersultne børn eller voksne.

Indsendt af
d.
17.08.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem