Focaccia i bradepande

Denne nemme opskrift på foccacia giver en hel bradepande fyldt med det lækre, luftige brød. Brødet er langtidshævet, men arbejdsindsatsen er minimal, og den suveræne topping med rosmarin, parmesan og olivenolie skaber en ekstra god smag.

  • Langtidshævningen sørger for en helt fantastisk krumme uden besvær.
  • Opskriften giver en hel bradepande med det lækre focaccia brød, der er fyldt med lufthuller.
  • På toppen sørger parmesan, rosmarin og olivenolie for en ekstra lækker smag.

Til 1 bradepande

Topping

Opløs gæren i vandet, og tilsæt sukker, olivenolie og durummel. Rør det godt sammen. Tilsæt salt og hvedemel, og rør dejen grundigt sammen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve koldt i køleskabet i 18-24 timer (sørg for, at skålen er stor nok til, at dejen kan hæve til dobbelt størrelse).

Tag skålen ud af køleskabet, og lad den stå i 30 minutter, så dejen kan få stuetemperatur.

Beklæd en bradepande med bagepapir, og smør bagepapiret med lidt olivenolie. Hæld dejen ud i bradepanden, og træk forsigtigt i dejen, så den kommer helt ud til kanterne. Det er nemmest, hvis du hele tiden sørger for at fugte fingrene med vand - så hænger dejen ikke ved. Lad dejen hvile i 30 minutter, og varm imens ovnen op til 225 grader (varmluft).

Forbered imens toppingen. Pluk rosmarinbladene, og hak dem fint. Bland dem sammen med olivenolie, tørret oregano og parmesanost.

Fugt fingrene med vand, og prik huller i dejen. Hæld rosmarin-olivenolieblandingen ud over brødet, og lav lidt flere huller med fingrene. Drys med groft salt og friskkværnet peber.

Bag focacciaen i 20-25 minutter, til toppen er gylden, og brødet er helt færdigbagt.

Indsendt af
d.
30.07.18.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.