Fyldt rødkål med hakket svinekød og bacon

Ny og super lækker måde at spise rødkål på - her fyldes det med svinekød og grøntsager, toppes med bacon og bages mørt i ovnen. Det er herlig vintermad, som man med fordel kan kombinere med en skøn kålsalat til for et komplet måltid.

Til 4 personer
  • 1 rødkål
  • kogende vand
  • 40 g smør
  • 150 g gulerødder
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 400 g hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk
  • 1/2 spsk salt
  • 1 æg
  • 1 1/4 spsk mel
  • 1 1/2 spsk mælk
  • peber
  • 6 skiver bacon

Forvarm ovnen til 200 grader.

Fjern de yderste grove blade fra rødkålen, og kassér dem. Skyl rødkålen, og flæk den. Grav det midterste af rødkålen ud, så du får to halve udhulede rødkål (gem evt. det udgravede rødkål til en rødkålssalat).

Kom de halve rødkål op i et ildfast fad, og hæld lidt kogende vand i fadet. Fordel halvdelen af smørret ovenpå kålen. Dæk fadet med sølvpapir, og forbag rødkålen i 40 minutter. Lav farsen imens.

Skræl gulerødder, og riv dem groft.

Rens porre grundigt, og snit den fint. Pil løg, og hak det fint.

Kom gulerod, porre og løg op i en skål sammen med det hakkede kød. Tilsæt salt, æg, mel og mælk, og krydr med peber. Ælt farsen godt sammen.

Tag fadet med rødkålen ud af ovnen. Hæld forsigtigt vandet fra, og kassér sølvpapiret.

Fordel farsen i de halve rødkål. Vikl baconskiver rundt om - sørg så vidt muligt for, at baconen kan nå ned og blive klemt fast under rødkålens bund, så det ikke krøller op under bagningen.

Fordel det sidste smør ovenpå.

Sæt de fyldte rødkål i ovnen igen, og bag det i 40 minutter, til farsen er gennemstegt, og baconen er gylden på toppen.

Indsendt af
d.
08.12.20.
Kategori:

Godt tilbehør til fyldt rødkål

Det rødkål, der graves ud, for at få plads til fyldet, er oplagt at bruge i en frisk rødkålssalat. Her passer denne dejlige råkostsalat super godt til:

Frisk rødkålsråkost med æbleRødkålssalat med vindruer og lækker dressingDejlig rødkålssalat med appelsiner

Derudover er det også lækkert med en dressing til de fyldte rødkål - især denne cremede persilledressing

Hurtigere alternativ med spidskål

Spidskål bliver hurtigere mør end rødkål, så det kan du vælge at bruge, hvis tiden er knap.

Til 4 personer skal man bruge 2 spidskål, og spidskålene skal ikke forbages. De skal blot fyldes, pakkes ind i bacon og dernæst i ovnen.

Her er retten lavet med spidskål - det er lidt hurtigere.

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier425 kcal1700 kcal
Kulhydrat20 g78 g
Protein30 g121 g
Fedt23 g94 g


*Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på fyldt rødkål med hakket svinekød og bacon - ikke tilbehøret.

Hvor stort er rødkålen?

I denne opskrift er der brugt et rødkål på 1400 gram. Jeg gravede ca. 600 g rødkål ud, som kan bruges i en god salat til retten.

Indsendt af
d.
08.12.20.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem