Svinemørbrad i ovn med fløde og grøntsager

Det er fantastisk at have ovnretter som denne i baghånden, når det både skal være nemt og lækkert. Svinemørbraden tilberedes i ovnen med flødesauce og skønne grøntsager. En rigtig alt-i-en ret, der smager forrygende.

starstarstarstarstar_half
4,4  –  5 stemmer  –  Stem her
Til 3 personer
  • 9 kartofler (små)
  • 1 svinemørbrad
  • salt
  • peber
  • 2 spsk smør
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk timian
  • 1/2 tsk paprika
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 spsk sojasauce
  • evt. 1 dl vand (f.eks. kogevandet fra kartoflerne)
  • 200 g champignoner
  • 1 rødløg
  • 1 løg

Forvarm ovnen til 200 grader.

Halver kartoflerne, og kom dem op i en gryde. Kog dem i ca. 10 minutter, mens du gør resten af ingredienserne klar.

Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og krydr den godt med salt og peber.

Kom smørret på en stegepande, og skru op på høj varme. Kom svinemørbraden på panden, når smørret er bruset af. Steg den ca. 1 minut på hver side, så den bliver brunet godt af. Læg mørbraden i et ildfast fad, men lad stegeskyen være i stegepanden.

Kom fløden på panden, og varm det op. Tilsæt timian, paprika, presset hvidløg og soja, og lad det simre ved lav varme, imens du forbereder grøntsagerne. Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte lidt af vandet.

Rens løg, og skær dem i kvarte. Rens champignonerne godt, og del dem i halve eller kvarte (afhængigt af størrelsen).

Hæld vandet fra kartofler, og hæld alle grøntsagerne op i det ildfaste fad, så de ligger rundt om svinemørbraden. Rør lidt i flødesaucen, og hæld den over grøntsagerne og mørbraden.

Steg det hele i ca. 20-25 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter, inden du skærer det i skiver.

Indsendt af
d.
31.05.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
31.05.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem