Fyldte chokolader med kokos

Under den sprøde skal af chokolade gemmer disse flotte fyldte chokolader på det lækreste kokosfyld. Opskriften giver en grundig vejledning til at temperere chokoladen i mikroovnen, så du får det rigtige knæk og blanke udseende på chokoladen.

  • De lækreste fyldte chokolader med kokos, som gemmer sig under den sprøde skal af chokolade.
Til 21 stk

Fyld

  • 20 g smør
  • 60 g kokosmel
  • 1 dl kondenseret mælk

Derudover

  • 300 g mørk chokolade 70%

Kokosfyld:
Smelt smørret, og bland det sammen med kokosmel og kondenseret mælk. Lad fyldet stå på køkkenbordet, imens chokoladen tempereres.

Temperering af chokolade i mikroovn:
Hak 2/3 af den mørke chokolade groft, og kom det op i en skål, der kan komme i mikroovnen. Finthak den sidste 1/3, og kom det op i en anden skål.

Sæt skålen med den grofthakkede chokolade i mikroovnen, og giv det tre omgange med 20 sekunder ved højeste effekt. Rør efter hver omgang. Varm herefter chokoladen 10 sekunder ad gangen, indtil al chokoladen er smeltet, og temperaturen er på mellem 45 og 47 grader. Rør igen i chokoladen efter hver omgang.

Kom den finthakkede chokolade i den smeltede chokolade lidt ad gangen, og rør stille og roligt efter hver tilsætning, til chokoladen er smeltet. Bliv ved med at tilsætte lidt af den finthakkede chokolade, til temperaturen er nede på 31-32 grader - så er chokoladen tempereret og klar.

OBS! Det er ikke sikkert, du skal bruge al den finthakkede chokolade.

Støbning af de fyldte chokolader:
Hæld den tempererede chokolade over chokoladeformen, og sørg for, at der kommer chokolade i alle huller. Vend formen på hovedet, og bank chokoladen ned i skålen igen. Skrab overfladen af formen grundigt ren med en paletkniv.

Stil formen et køligt sted, evt. i køleskabet, i 10 minutter, til chokoladeskallerne er størknet.

Fordel kokosfyldet i hullerne. Der skal gerne være 1-2 mm til kanten, så der er plads til ekstra chokolade. Hæld nu den tempererede chokolade over formen, så alle hullerne er dækkede.

Hvis temperaturen på chokoladen er blevet for lav, kan du varme den ganske forsigtigt i mikroovnen i 5 sekunder ad gangen, indtil den er tilbage på 31-32 grader.

Skrab formens overflade ren med en paletkniv, og sæt den tilbage et køligt sted eller i køleskabet i ca. 15 minutter, til chokoladen er helt størknet.

Vend forsigtigt de fyldte chokolader ud på et rent viskestykke. Bank forsigtigt på formen, hvis ikke chokoladerne falder ud af sig selv.

Temperering uden mikroovn:
Hvis du ikke har nogen mikroovn, kan du temperere chokoladen efter fremgangsmåden på denne opskrift.

Publiceret d.
19.12.17.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem