Gorgonzolasauce til pasta

Denne cremede gorgonzolasauce passer forrygende godt til pasta. Den lidt skarpe smag fra gorgonzolaen, den bløde konsistens fra fløden og den friske citronsaft skaber en perfekt balance.

Til 4 personer
  • 1 løg (lille)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 125 g gorgonzola
  • 1/2 citron
  • salt
  • peber

Derudover

  • 400 g pasta

Hak løg i helt fine tern, og svits dem i olien ved svag varme. Det er mest oplagt at lave saucen i en gryde.

Tilsæt fløden, når løgene er glasagtige og begynder at tage farve.

Tilsæt gorgonzolaen, når fløden er ved at være varm.

Lad gorgonzolaen koge med, til den er opløst.

Pres citronsaft i saucen, og smag derefter til med salt og peber.

Laver du pasta, tortellini eller ravioli til, kan du med fordel komme det op i gorgonzolasaucen, så du får blandet det hele godt sammen.

Tip: Server evt. pastaen med lidt friske krydderurter på toppen.

Tip: Beregn ca. 100 g pasta eller 125 g tortellini eller ravioli pr. person.

Indsendt af
d.
25.11.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
25.11.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem