Gorgonzolasauce til pasta
Denne cremede gorgonzolasauce passer forrygende godt til pasta. Den lidt skarpe smag fra gorgonzolaen, den bløde konsistens fra fløden og den friske citronsaft skaber en perfekt balance.
- 1 løg (lille)
- 1 spsk olivenolie
- 2 1/2 dl piskefløde
- 125 g gorgonzola
- 1/2 citron
- salt
- peber
Derudover
- 400 g pasta
Sådan laver du gorgonzolasaucen
- Hak løg i helt fine tern, og svits dem i olien ved svag varme. Det er nemmest at lave saucen i en gryde eller sauterpande.
- Tilsæt fløden, når løgene er glasagtige og begynder at tage farve.
- Tilsæt gorgonzolaen, når fløden er ved at være varm.
- Lad gorgonzolaen koge med, til den er opløst.
- Pres citronsaft i saucen, og smag derefter til med salt og peber.
- Laver du pasta, tortellini eller ravioli til, kan du med fordel komme det op i gorgonzolasaucen - så får du verdens bedste pastaret.
Tip:
Server evt. pastaen med lidt friske krydderurter på toppen.
Hvor meget pasta skal man bruge?
I opskriften beregner vi 100 g pasta per person. Bruger du tortellini eller ravioli, skal du beregne 125 g per person i stedet for.
Se også:Hjemmelavet pasta uden pastamaskine