Salat til pastaret

Virkelig lækker salat, der er super godt tilbehør til pastaretter. Cherrytomater og agurk sørger for en frisk smag, mens en lille smule hvidløg giver et dejligt pift.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Den friske blanding af grøntsager gør salaten virkelig velegnet at servere til en pastaret.
  • Lidt parmesanflager på toppen gør den grønne salat ekstra lækker
Til 4 personer
  • 70 g blandet grøn salat
  • 30 g pinjekerner
  • 1/2 agurk (lille)
  • evt. 1 rødløg (lille)
  • 50 g soltørrede tomater
  • 250 g cherrytomater
  • 1 tsk olie fra de soltørrede tomater eller olivenolie
  • 1/4 fed hvidløg (lille)
  • salt
  • peber
  • 25 g parmesanost

Skyl den grønne salat, og dup det tørt.

Rist pinjekernerne på en tør pande.

Skyl agurken, og flæk den igennem på langs. Skrab de våde kerner ud, og kassér dem. Skær agurken i tynde skiver.

Pil rødløg, og skær det ligeledes i tynde skiver. Snit eller hak de soltørrede tomater fint.

Skyl cherrytomaterne, og skær dem igennem på langs. Kom tomaterne op i en skål, og tilsæt olie fra de soltørrede tomater (eller olivenolie).

Pil hvidløg, og riv det på den fin side af rivejernet. Tilsæt hvidløg til tomaterne, og krydr med salt og peber. Vend det godt rundt.

Bland grøn salat sammen med cherrytomater, agurk, rødløg og soltørrede tomater, og drys med de ristede pinjekerner.

Brug en kartoffelskræller til at skrælle tynde flager af parmesanosten, og drys dem over salaten inden servering.

Servér f.eks. salaten til en god omgang pasta med kødsovs eller andre lækre pastaretter.

Indsendt af
d.
12.11.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det italienske køkken
Arbejdstid i køkkenet:

Næringsindhold for salaten

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier86 kcal147 kcal587 kcal
Kulhydrat6 g10 g39 g
Protein3 g5 g21 g
Fedt5 g9 g35 g
Hvor mange stjerner giver du?
Stem