Grøntsager til culottesteg

Vildt gode bagte grøntsager, der er perfekte som tilbehør til en lækker culottesteg. Den dejlige blanding af gulerødder, rødløg og grønne bønner steges gyldne og sprøde i ovnen og smager lækkert af timian, parmesan og honning.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Grøntsagerne er bagt færdige og er klar til at blive serveret til en lækker culottesteg.
  • Grønne bønner, gulerødder og rødløg i skøn forening
Til 3 personer
  • 300 g gulerødder
  • 2 rødløg
  • 300 g grønne bønner (fra frost eller friske)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 1/2 spsk timian (tørret eller frisk)
  • salt
  • peber
  • 30 g parmesanost

Forvarm ovnen til 210 grader.

Skræl gulerødderne, og skær dem i stave. Pil rødløg, og skær dem i både. Bland gulerødder, rødløg og grønne bønner sammen i en skål.
Obs! Hvis du bruger friske grønne bønner, skal de koges i ca. 4 minutter, inden du kan bruge dem.

Bland olivenolie, honning og timian sammen. Hæld olien over grøntsagerne, og krydr med salt og peber. Bland det godt sammen.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel grøntsagerne herpå. Riv parmesanen henover.

Bag grøntsagerne i ca. 20 minutter ved 210 grader, til de er gyldne. Vend gerne grøntsagerne rundt et par gange under bagningen, så de bliver jævnt bagt.

Se også:
Mega lækre grøntsager til bøf

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Passer godt til: Okseculotte, oksecuvette, kalveculotte og culotte i det hele taget.
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for de bagte grøntsager

pr. personhele portionen
Kalorier308 kcal923 kcal
Kulhydrat28 g83 g
Protein7 g21 g
Fedt17 g51 g

Andet lækkert tilbehør til culottesteg

Skal du bruge flere opskrifter på nemt tilbehør til culottesteg, er disse rigtig gode bud:

Kartofler til culottestegFrisk salat til culottestegFlødekartofler med bacon og porre

Indsendt af
d.
23.12.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem