Kartofler til culottesteg

Virkelig gode kartofler til culottesteg, hvor kartoflerne bliver til lækre flødekartofler i bunden, imens toppen bliver gylden og sprød. Den bedste kombination og suverænt godt tilbehør.

  • Cremet i bunden og sprød på toppen - perfekt tilbehør til en culottesteg
  • Den lækreste blanding af flødekartofler og hasselback kartofler.
Til 4 personer
  • 1 kg kartofler (gerne bagekartofler)
  • salt
  • peber
  • 2 1/2 dl fløde
  • 3 kviste timian
  • 1 1/2 spsk olie

Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Krydr kartoffelskiverne med salt og peber.

Hæld fløde op i et ildfast fad (ca. 20x20 cm - brug hellere et lidt for lille fad end et lidt for stort, da kartoflerne skal kunne støtte hinanden). Krydr med salt og peber. Pluk bladene af timianen, og kom dem i fløden.

Stil kartoffelskiverne på højkant i fadet, og pensl toppen med olie.

Dæk fadet med stanniol, og bag det ved 170 grader varmluft i 45 minutter.

Fjern stanniolen, og bag yderligere 25 minutter, til kartoflerne er møre, og toppen er gylden og sprød.

Så er kartoflerne til din culottesteg klar til servering.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for kartoflerne

pr. personhele portionen
Kalorier475 kcal1901 kcal
Kulhydrat42 g167 g
Protein6 g25 g
Fedt31 g123 g
Publiceret d.
06.10.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem