Kartofler til culottesteg

Virkelig gode kartofler til culottesteg, hvor kartoflerne bliver til lækre flødekartofler i bunden, imens toppen bliver gylden og sprød. Den bedste kombination og suverænt godt tilbehør.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Cremet i bunden og sprød på toppen - perfekt tilbehør til en culottesteg
  • Den lækreste blanding af flødekartofler og hasselback kartofler.
Til 4 personer
  • 1 kg kartofler (gerne bagekartofler)
  • salt
  • peber
  • 2 1/2 dl fløde
  • 3 kviste timian
  • 1 1/2 spsk olie

Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Krydr kartoffelskiverne med salt og peber.

Hæld fløde op i et ildfast fad (ca. 20x20 cm - brug hellere et lidt for lille fad end et lidt for stort, da kartoflerne skal kunne støtte hinanden). Krydr med salt og peber. Pluk bladene af timianen, og kom dem i fløden.

Stil kartoffelskiverne på højkant i fadet, og pensl toppen med olie.

Dæk fadet med stanniol, og bag det ved 170 grader varmluft i 45 minutter.

Fjern stanniolen, og bag yderligere 25 minutter, til kartoflerne er møre, og toppen er gylden og sprød.

Så er kartoflerne til din culottesteg klar til servering.

Indsendt af
d.
06.10.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for kartoflerne

pr. personhele portionen
Kalorier475 kcal1901 kcal
Kulhydrat42 g167 g
Protein6 g25 g
Fedt31 g123 g
Hvor mange stjerner giver du?
Stem