Grøntsagsfad med quinoa

Det her sunde grøntsagsfad med quinoa er super simpelt at lave og passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Retten er skøn som alt-i-en vegetarisk aftensmad, men kan også bruges som tilbehør, hvis man ikke vil undvære kødet.

  • Retten er dejligt fyldig, så den både kan bruges som vegetarisk hovedret eller som tilbehør til kød.
  • Lækkert alt-i-en grøntsagsfad med quinoa, så det er fyldt med proteiner og sunde sager.

Til 4 personer

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl quinoa grundigt, lad det dryppe godt af, og kom det op i et ildfast fad. Rør grøntsagsbouillonen ud i det kogende vand, og tilsæt det til fadet sammen med soltørrede tomater og de hakkede tomater. Pres hvidløget, og rør det i.

Nip enderne af bønnerne. Skær dem i mundrette bidder, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 4-5 minutter. Hæld derefter vandet fra, og kom bønnerne op i fadet.

Pil rødløget, halvér det, og skær det i mindre både. Fjern de hvide hinder og kerner fra peberfrugten, og skær den i tern. Skær squashen igennem på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær squashen i tern. Hak basilikum og oregano, og kom det op i fadet sammen med rødløg, peberfrugt, squash og salt. Krydr godt med peber, og rør det hele godt rundt.

Sæt fadet i ovnen, og giv det ca. 55 minutter.

Skær mozzarellaen i skiver. Tag fadet ud af ovnen, og fordel mozzarellaskiverne herpå. Giv det 10-15 minutter mere, eller indtil osten er smeltet og gylden.

Indsendt af
d.
03.07.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.