Grøntsagsfad med quinoa

Det her sunde grøntsagsfad med quinoa er super simpelt at lave og passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Retten er skøn som alt-i-en vegetarisk aftensmad, men kan også bruges som tilbehør, hvis man ikke vil undvære kødet.

Til 4 personer
  • 2 1/2 dl quinoa
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 3 1/2 dl vand (kogende)
  • 1/2 dl soltørrede tomater (hakkede)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 125 g bønner
  • 1 rødløg
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 1/2 spsk frisk basilikum
  • 1 tsk frisk oregano
  • 2 tsk groft salt
  • peber
  • 1 kugle mozzarella ost

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl quinoa grundigt, lad det dryppe godt af, og kom det op i et ildfast fad. Rør grøntsagsbouillonen ud i det kogende vand, og tilsæt det til fadet sammen med soltørrede tomater og de hakkede tomater. Pres hvidløget, og rør det i.

Nip enderne af bønnerne. Skær dem i mundrette bidder, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 4-5 minutter. Hæld derefter vandet fra, og kom bønnerne op i fadet.

Pil rødløget, halvér det, og skær det i mindre både. Fjern de hvide hinder og kerner fra peberfrugten, og skær den i tern. Skær squashen igennem på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær squashen i tern. Hak basilikum og oregano, og kom det op i fadet sammen med rødløg, peberfrugt, squash og salt. Krydr godt med peber, og rør det hele godt rundt.

Sæt fadet i ovnen, og giv det ca. 55 minutter.

Skær mozzarellaen i skiver. Tag fadet ud af ovnen, og fordel mozzarellaskiverne herpå. Giv det 10-15 minutter mere, eller indtil osten er smeltet og gylden.

Indsendt af
d.
03.07.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.07.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem