Groft rugbrød

En dejligt rugbrød bagt på rette vis: Med surdej og over flere dage. Blandingen af groft rugmel og fuldkornsrugmel giver den gode, grove krumme, mens speltkerner og havregryn bidrager til et godt bid og højner ernæringssværdien.

Til 2 stk

Første dag

  • 1 dl surdej (se opskrift her)
  • 3 spsk mørk sirup
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 1/2 dl speltkerner
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl groft rugmel
  • 1 dl fuldkornsrugmel
  • 1 tsk salt (fint)

Andendagen

  • 5 dl groft rugmel
  • 65 g smør (smeltet)
  • smør til at smøre formen

1. dag:
Kom surdej, sirup, kærnemælk, vand og gær i en stor skål. Opløs gæren og tilsæt, speltkerner, havregryn, groft rugmel, fuldkornsrugmel og salt. Lad dejen stå natten over i køleskabet.

2. dag:
Kom groft rugmel og smeltet smør i dejen og ælt.

Smør to forme. Fordel dejen i formene og lad den stå i 1-2 timer.

Bag rugbrødene i 35 minutter ved 175 grader. Tag dem ud af formene og bag yderligere 10-15 minutter.

Man kan fryse det ene rugbrød ned hvis man ikke spiser dem begge med det samme.

Indsendt af
d.
29.05.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.05.13.
Kategori: