Gryderet med kylling og kikærter

De bløde kikærter, den møre kylling og de små skiver af tørret abrikos komplementerer hinanden i denne sødlige og krydrede gryderet, hvor saucen får smag af blandt andet hvidløg, chili og kanel. Server gryderetten med ris og lidt friskhakket persille.

Til 4 personer
  • ca. 800 g kylling med skind (delt i over- og underlår og evt. bryst)
  • salt
  • peber
  • 1 1/2 spsk olivenolie
  • 20 g smør
  • 1 løg
  • 2 tsk paprika
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili (frisk)
  • 1 ds kikærter
  • 1 l vand
  • 2 kanelstænger (små)
  • 2 spsk honning
  • 70 g tørrede abrikoser
  • saft af 1 citron
  • ekstra smør (til 2. stegning)
  • 1 håndfuld persille

Derudover

  • evt. majsstivelse
  • 3 dl ris

Gnid kyllingestykkerne med salt og peber, og steg dem med skindsiden nedad i olivenolien og smørret ved middelhøj varme, til skindet er gyldent. Gør det evt. af flere omgange, hvis der ikke er plads til det hele i bunden af gryden. Tag kyllingestykkerne op igen, og sæt dem til side.

Hak løg fint, og svits det i det overskydende fedtstof i gryden i et par minutter. Tilsæt paprika. Hak hvidløg og chili, og lad det svitse med i et minuts tid. Skyl kikærterne, og tilsæt dem sammen med vand, kanel og honning. Skær abrikoserne i strimler, og tilsæt også dem sammen med kyllingestykkerne.

Lad hele herligheden komme op og koge, og lad det simre i 1 times tid. Tag kyllingestykker og kanelstang op af saucen, kom citronsaften i saucen, og skru op på høj varme. Lad saucen buldrekoge i ca. 10 minutter, mens du igen bruner kyllingestykkerne på en pande i lidt smør. Hvis saucen er for tynd, kan den jævnes med Maizena.

Hak persille, og kom det i lige inden servingen. Server gryderetten med ris til. Du kan evt. holde lidt af den hakkede persille tilbage og bruge det til pynt.

Indsendt af
d.
06.02.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
06.02.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem