Opskrift med hakket oksekød, karry og kokosmælk

God opskrift med hakket oksekød, kartofler og gulerødder i en cremet sovs med kokosmælk og et mildt strejf af karry.

Til 2 personer
  • 2 spsk olie
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk karry (mild)
  • evt. 1 tsk stødt gurkemeje (mest for farvens skyld)
  • 400 g kartofler
  • 400 g gulerødder
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 dl vand
  • salt
  • peber
  • 2 forårsløg

Varm olien på en pande eller i en gryde/wok. Hvis retten laves til 2 personer kan det godt være på en pande, men hvis den laves til flere personer, skal det laves i en gryde eller en wok.

Brun kødet i olien ved høj varme. Snit hvidløget fint og bland det sammen med kødet. Tilsæt ligeledes karry og evt. gurkemeje.

Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i mundrette stykker. Kom dem på panden/i gryden, og lad dem stege et par minutter ved middel varme.

Tilsæt kokosmælk og vand, og lad retten simre i 10-20 minutter eller til kartoflerne er møre.

Skyl forårsløgene og skær dem i skiver.

Smag retten til med salt og peber. Drys med forårsløgene ved servering.

Se også de her lækre ovnretter med oksekød

Indsendt af
d.
03.05.16.
Kategori:

Opskriften er med i en madplan

Den lækre ret er en del af en madplan, hvor man får fem nemme opskrifter og en samlet indkøbsliste, så man kan handle til hele ugen på én gang.

Se nærmere på madplanen her.

Er der kartofler og gulerødder tilovers?

Hvis du står tilbage med rester af kartofler og gulerødder, kan du lave en af disse lækre opskrifter:

Frikadeller i fad med porrer og gulerødder

Hakkebøffer i fad med ost og grøntsager

Brændende kærlighed med grøntsager

Karbonader i ovn med tilbehør

Kan retten fryses?

Jeg vil ikke anbefale at fryse retten, da kartofler kan få en meget melet konsistens efter optøning.

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier1007 kcal2013 kcal
Kulhydrat52 g105 g
Protein49 g98 g
Fedt65 g130 g
Indsendt af
d.
03.05.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem