Gulerodskage med ostecreme

Fantastisk saftig gulerodskage med en snert af kanel, der giver kagen en mildt krydret karakter. I samspil med den silkebløde ostecreme på toppen er det en helt uovertruffen smagsoplevelse. Den store portion er perfekt til gæster, og uden cremen kan den også sagtens fryses.

Til 1 bradepande
  • 5 æg
  • 7 dl sukker
  • 5 tsk bagepulver
  • 3 tsk kanel
  • 8 1/2 dl hvedemel
  • 3 1/2 dl olie
  • 2 dl mælk
  • 4 1/2 dl gulerødder (revet)

Ostecreme

  • 300 g flødeost
  • 250 g mascarpone
  • 7 dl flormelis

Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt.

Bland bagepulver og kanel sammen med hvedemelet. Pisk ca. halvdelen af blandingen i æggeblandingen. Tilsæt mælk og olie og pisk herefter resten af hvedemelsblandingen i.

Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern. Bland det i kagedejen.

Hæld dejen i en bradepande (35x40 cm) beklædt med bagepapir. Bag gulerodskagen ved 175 grader (varmluft) i ca. 20 minutter. Stik en kniv i kagen for at tjekke, om den er færdig. Er kniven helt ren, er kagen færdig.

Ostecreme:
Pisk flødeost og mascarpone sammen. Pisk flormelis i lidt efter lidt, til du har en fin, jævn ostecreme.

Afkøl kagen, inden glasuren kommes på. Opbevar den herefter på køl indtil servering.

Indsendt af
d.
16.04.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.04.15.
Kategori: