Hjemmelavet gourmet burger

Intet slår en rigtig gourmet burger af den hjemmelavede slags! Den her er fyldt med lækre sager, såsom karamelliserede rødløg, smeltet ost, sprød bacon og en lækker trøffelmayo. Den vil med garanti vække begejstring.

Til 2 personer

Trøffelmayonnaise

  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 dl olie (smagsneutral)
  • salt
  • peber
  • trøffelolie (omkring et par dråber, men smag til med det)

Karamelliserede rødløg

  • 1 rødløg (stor)
  • 1 spsk smør
  • 2 1/2 spsk balsamico
  • 2 spsk sukker
  • salt
  • peber

Til burgerne

  • 4 skiver bacon
  • 450 g hakket oksekød
  • salt
  • peber
  • 2 skiver mozzarella ost (frisk)
  • 2 burgerboller (evt. hjemmelavede
  • salat
  • agurk i skiver

Kom æggeblomme og eddike op i en skål, og pisk det godt sammen. Tilsæt forsigtigt olien lidt ad gangen under konstant ompiskning. Smag til med salt, peber og trøffelolie, men pas på med trøffelolien, da den har en ret kraftig smag.

Pil rødløg, og skær dem i skiver. Varm en stegepande op, og steg rødløgene med lidt smør. Tilsæt balsamicoeddike, sukker, salt og peber, og lad det stå på lav varme, til eddiken er trukket ind i løgene. Rør rundt engang imellem.

Steg baconen sprødt, og læg det på et stykke køkkenrulle, så fedtet kan suges op.

Del den hakkede oksekød i to, og form det til to burgerbøffer. Krydr godt med salt og peber. Steg bøfferne ved høj varme i ca. 1-2 minutter på hver side. Kom låg på stegepanden, og giv bøfferne yderligere 3-4 minutter. Låget hjælper til at gøre bøfferne ekstra saftige. Kom en skive mozzarella på hver bøf, og lad det smelte lidt.

Varm burgerbollerne (enten på en brødrister eller i ovnen), og smør dem med den hjemmelavede trøffelmayo. Fyld gourmetburgerne med salat, agurk, burgerbøfferne, de karamelliserede rødløg og baconskiverne, og så er de klar til servering.

Indsendt af
d.
19.10.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.10.17.
Kategori: