Hjemmelavet flødeis med skovbær

Blandingen af skovbær giver en både naturlig sødme til isen og en fin friskhed. De bløde, komplekse bærnoter komplementerer fint den federe flødeis og tilføjer i øvrigt en klædelig, violet kulør.

xxxxxxxiixii
3,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Til 6 personer
  • 200 g skovbær
  • 25 g sukker (til skovbærene)
  • 1/2 l piskefløde
  • 75 g sukker
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer

Kog bær og sukker i ca. 2-5 minutter. Blend det godt og sigt kernerne fra. Det skal herefter afkøle.

Pisk fløden til en tyk flødeskum.

Pisk sukker, flormelis, vaniljesukker og æg i 10 minutter i en anden skål.

Vend forsigtigt sukkerblandingen sammen med flødeskummen. Vend herefter bærblandingen.

Kom blandingen i en ismaskine, og lad det køre til det bliver lidt fast (jeg gav det 20 minutter). Kom isen i passende forme eller bøtter og frys færdig i fryseren.

Indsendt af
d.
10.08.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
10.08.13.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem