Hvid chokoladekage

Himmelsk hvid chokoladekage, der nærmest smelter på tungen. De ristede hasselnødder giver kagen et lækkert bid. Servér f.eks. med lidt friske bær eller sorbetis for at kombinere det søde med det syrlige.

Gå til: IngredienserFremgangsmådeNæringsindhold4 andre gode kager med hvid chokolade

Til 1 springform
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g smør
  • 150 g hvid chokolade
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g mel
  • 1 knsp salt
  • 1 knsp bagepulver
  • evt. 50 g hvid chokolade
  • evt. flormelis

Hak nødderne groft, og rist dem på en tør pande. Læg dem til side.

Smelt smør og hvid chokolade i en skål over vandbad. Lad det køle en smule af.

Pisk æg og sukker sammen, men uden at det bliver for luftigt. Bland chokolademassen i.

Si mel, salt og bagepulver i, og vend det sammen. Hak evt. lidt ekstra hvid chokolade, og vend det i sammen med de ristede hasselnødder.

Smør en springform (18 cm) med lidt fedtstof, og hæld dejen i. Bag chokoladekagen ved 165 grader i ca. 40 min – kagen skal ikke være helt bagt, når den tages ud af ovnen, da den sætter sig, når den køler af.

Lad kagen køle helt af, inden den servers. Den har kun godt at af stå på køl natten over. Drys evt. lidt flormelis på toppen.

Andre brugere er også helt vilde med den her fugtige chokoladekage med den lækreste creme på toppen.

Indsendt af
d.
05.01.16.
Kategori:

Næringsindhold for chokoladekagen

pr. personhele kagen
Kalorier399 kcal3194 kcal
Kulhydrat41 g327 g
Protein4 g34 g
Fedt24 g194 g


*Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at kagen rækker til 8 personer.

Hvad kan man bruge i stedet for hasselnødder?

I stedet for hasselnødder kan du fint bruge f.eks. mandler, valnødder eller sågar pekannødder, hvis det skal være lidt ekstra spændende.
Kan du ikke tåle nødder, kan de også sagtens undlades.

Annonce

Indsendt af
d.
05.01.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem