Appelsinkage med marcipan og hvid chokolade

Super nem appelsinkage med marcipan og masser af hvid chokolade, som tilføjer en skøn karamelliseret og konfektagtig smag til den svampede kage. Servér den for sig selv eller som dessert med f.eks. creme fraiche eller vaniljeis til - og lav den gerne dagen forinden, så den kan nå at sætte sig og blive ekstra god.

Til 1 bradepande
  • 325 g smør
  • 400 g hvid chokolade
  • 5 æg
  • 250 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 dl appelsinsaft
  • 1 spsk appelsinskal
  • 150 g marcipan
  • 225 g hvedemel

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smelt smør og 3/4 af den hvide chokolade sammen i en gryde ved lav varme. Lad det køle af til stuetemperatur.

Pisk æg, sukker, vaniljesukker og salt lyst og luftigt. Tilsæt appelsinsaft og -skal. Riv marcipanen, og pisk den i dejen sammen med smør/chokoladeblandingen.

Sigt hvedemel, og hak den resterende hvide chokolade, og rør begge dele i kagedejen.

Kom dejen op i en bradepande (ca. 25 x 35 cm) beklædt med bagepapir, og fordel den godt.

Bag appelsinkagen i ca. 25-30 minutter.

Indsendt af
d.
19.11.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.11.18.
Kategori: