Hvide asparges med æg

Friske hvide asparges og hakkede æg i en vidunderlig vinaigrette med bl.a. purløg, dild og kapers.

Til 4 personer
  • 4 æg
  • 12 asparges
  • 2 spsk kapers
  • 1 purløg
  • 1 bdt dild
  • 2 spsk dijonsennep
  • 6 spsk rapsolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • salt
  • peber
  • evt. 1 tsk sukker

Kog æggene i 9 minutter, så de er hårdkogte. Hæld derefter koldt vand over og lad dem køle af.

Bræk de træede ender af de hvide asparges. Skræl aspargesene og damp dem i en gryde med ca. 1 cm vand i bunden - ca. 5 minutter under låg.

Hak kapers, purløg og dild fint. Rør det sammen med sennep i en skål. Rør olien i lidt ad gangen.

Pil de kogte æg og hak dem. Bland dem i dressingen og smag til med hvidvinseddike, salt, peber og evt. sukker.

Anret de hvide asparges med æggevinaigretten ovenpå.

En skøn ret i sig selv, men også rigtig lækkert med f.eks. røget eller varmrøget laks og/eller godt brød.

Indsendt af
d.
07.06.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
07.06.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem