Kage med karamelglasur

Den svampede kages intense smag af mørk chokolade skaber en fantastisk lækker kontrast til den søde karamelglasur, der laves på smørcreme og flødeost. Kagen er virkelig syndig og snasket, men man fortryder intet, når man har spist den.

  • Et stykke svampet kage med et tykt lag cremet karamelglasur

Til 1 form

Karamel

Kagen

Karamelglasur

Karamellen:
Kom brun farin og sirup op i en tykbundet gryde. Sæt den på middelvarme. Skær smørret i små tern, og tilsæt det, når sukkermassen begynder at koge. Det er vigtigt at røre rundt hele tiden. Lad massen koge op igen, og tilsæt derefter fløden i en tynd stråle, mens du bliver ved med at røre rundt. Lad karamellen koge i ca. 5-7 minutter, hæld den derefter over i en anden skål (der kan tåle varme), og lad den køle af.

Kagen:
Smelt smør og chokolade sammen ved svag varme i en gryde, og lad det køle lidt af.

Pisk æg og brun farin, til det er luftigt, og tilsæt derefter den afkølede, smeltede chokolade. Bland mel, kakao, natron og bagepulver, og sigt det i dejen. Tilsæt til sidst creme fraiche og mælk, og rør, til dejen er jævn.

Kom dejen i en smurt form (ca. 30 x 22 cm), og bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader. Lad den derefter køle helt af.

Karamelglasuren:
Pisk smør og flormelis, til det er lyst og luftigt. Rør karamellen (som du lavede tidligere) i ligeså forsigtigt, og gør derefter det samme med flødeosten. Rør kun lige, til massen er ensartet, for hvis du bliver ved med at røre, risikerer du, at glasuren skiller.

Opbevar kagen på køl, til den skal serveres.

Tip:
Glasuren er meget sød, så hvis du synes, det bliver lidt for meget, kan du evt. halvere mængden.

Indsendt af
d.
11.04.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.