Karamelis

Først laves den kondenserede mælk til karamel, og denne bruges så til isen. Det kan dog anbefales at lave flere dåser kondenseret mælk på én gang. Så har du karamellen klar til næste gang du vil lave is, eller du kan bruge den til kager, eller blot nyde den som den er.

  • Verdens bedste karamelis.
  • Her er isen pyntet med karamelspiraler.
Til 5 personer
  • 1 ds kondenseret mælk à 400 gram
  • 5 dl fløde
  • 50 g sukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer

Evt. pynt

Kom den uåbnede dåse med kondenseret mælk i en gryde med vand, så vandet dækker dåsen. Bring vandet i kog og lad det simre i 2,5 timer.
Der er meget vigtigt at dåsen hele tiden er dækket af vand - ellers eksploderer den.
Lad dåsen køle lidt af inden den åbnes. Nu skulle den gerne indeholde den dejligste, cremede karamel.

Hæld fløden og karamelcremen (gem lidt til pynt) i en anden gryde og giv det et kort opkog. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af.

Pisk sukker og æggeblommer cremet i en skål. Hæld den let afkølede fløde i skålen og vend det sammen. Hæld blandingen tilbage i gryden og lad blandingen tykne lidt over svag varme, mens der røres rundt. Det MÅ IKKE KOGE.

Når blandingen er tyknet lidt, tages den af varmen og køler af inden den hældes i ismaskinen og kører indtil den har den ønskede konsistens. Karamelisen kan også fryses i fryseren, men så skal du røre i den en gang i mellem, så isen ikke krystalliserer.

Ved servering kan der evt. pyntes med små toppe af karamelcremen og disse karamelspiraler.

Publiceret d.
22.01.13.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem