Koldhævede gulerodsboller

De her koldhævede gulerodsboller får en fantastisk krumme, der både er luftig og saftig. Samtidig bliver skorpen dejligt sprød, og solsikkekernerne tilføjer lidt knas. Dejen skal ikke engang æltes, så de er virkelig nemme at lave.

  • Koldhævningen giver gulerodsbollerne en fantastisk saftig krumme og en sprød skorpe.

Til 10 stk

Rør gæren ud i vandet med en grydeske, og tilsæt yoghurt, honning, havregryn og solsikkekerner. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Rør det grove mel og hvedemelet i, og sørg for, at få alt melet indarbejdet godt. Kom til sidst salt i, og rør dejen godt sammen i et par minutter.

Dæk skålen med husholdningsfilm, sæt den i køleskabet, og lad den koldhæve i 12 timer.

Tag dejen ud af køleskabet, og sæt den på køkkenbordet. Tænd ovnen på 250 grader med en bageplade eller bagesten i midten, så den kan varme op sammen med ovnen.

Brug to våde skeer til at forme dejen til boller, og sæt dem på et stykke bagepapir. Du kan også fugte hænderne med vand og forme dem, hvis du synes, det er nemmere. Glid bagepapiret over på den varme sten eller bageplade i ovnen, og bag gulerodsbollerne i 5 minutter. Skru ovnen ned på 220 grader, og bag dem yderligere 20-25 minutter.

Lad bollerne køle af på en rist i 10-15 minutter.

Indsendt af
d.
09.02.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.