Koldskål med tykmælk

En god omgang koldskål med tykmælk, vanilje og kammerjunkere er smagen af sommer og sol samlet i en skål, og det bliver man aldrig træt af. Skal det være lidt ekstra luksus, kan du også servere koldskålen med jordbær eller andre friske frugter.

Til 4 personer
  • 1 1/2 vaniljestang
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 l tykmælk
  • 2 1/2 dl mælk
  • evt. citronsaft

Forslag til tilbehør:

  • kammerjunker
  • jordbær

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Brug lidt af sukkeret til at skille kornene ad. Kom vanilje, sukker og æg op i en skål, og pisk det til en lys og luftig æggesnaps. Tilsæt tykmælk og mælk, og rør det sammen.

Smag evt. til med citronsaft, hvis du foretrækker lidt syrlighed i din koldskål.

Servér f.eks. koldskålen med kammerjunkere og jordbær.

Indsendt af
d.
06.04.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
06.04.17.
Kategori: