Koteletter på grill - sådan griller du koteletter perfekt (med/uden skaft)

Det er helt fantastisk at sætte tænderne i en lækker grillet kotelet, der både er super saftig, mør og med masser af smag. I denne opskrift bliver koteletterne marineret i en lækker barbecuesauce og pakket ind i bacon, og du får vejledning til at ramme stegetiden helt perfekt, uanset om du bruger stegetermometer eller ej, og om det er koteletter med/uden skaft.

5,0  –  4 stemmer  –  Stem her
  • De lækre koteletter steges perfekt på grillen med lækker barbecuemarinade og bacon.
  • Stegetiden afhænger af, om det med/uden skaft, men brug evt. stegetermometer, så du kan gå efter kernetemperaturen.
Til 2 personer
  • 2 koteletter (Jeg brugte koteletter med skaft, som vejer ca. 225 g pr. stk.)
  • 1 dl barbecuesauce
  • 6 skiver bacon

Smør koteletterne godt ind i halvdelen af barbecuesaucen, og vikl 3 skiver bacon om hvert stykke kød. Smør det resterende barbecuesauce på baconen.

Grill koteletterne ved indirekte varme - den samlede stegetid er mellem 16-20 minutter, hvor koteletterne vendes hvert 4.-5. minut. Hvis du bruger stegetermometer skal kødet have en kernetemperatur på 59 grader.

Lad kødet hvile i 5-10 minutter inden servering.

Grillede koteletter uden skaft:
Hvis du bruger de tynde koteletter uden skaft, skal de kun have omkring 4-5 minutter på hver side og 8-10 minutter samlet. Her kan det også være en god idé at beregne 1,5 kotelet per mand i stedet for 1.

Tip:
Tag koteletterne ud af køleskabet ca. en halv time før, de skal grilles, så kødet kan nå at få stuetemperatur - det giver det bedste resultat. Har du god tid, kan du også sagtens klargøre koteletterne og lade dem marinere i køleskabet i op til et døgn.

Forslag til tilbehør:
Til koteletterne kan du f.eks. servere grillet spidskål, en lækker kartoffelsalat eller denne mega gode grillede salat. Du finder mere lækkert tilbehør til grillmad lige her.

Indsendt af
d.
31.05.18.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem