Kyllingefilet i ovn med grøntsager

Rigtig dejlig opskrift på kyllingefilet i fad med grøntsager - en herlig blanding af spidskål, gulerødder og forårsløg, der får selskab af en velsmagende sauce. En nem, billig og skøn hverdagsret.

Til 2 personer

Marineret kyllingefilet

  • 2 kyllingefileter
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk olie
  • peber

Grøntsager

  • 1/2 spidskål (stort)
  • 4 gulerødder
  • 1 bdt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 1/2 spsk sojasauce

Serveringsforslag

  • ris
  • nudler

Forvarm ovnen til 220 grader.

Bank den tykke del af kyllingefileterne lidt tyndere med håndfladen, så kødet har samme tykkelse over det hele. Skær nogle ridser i kyllingen - så har marinaden nemmere ved at trænge ind i kødet.

Pil hvidløg, og pres det. Rør det sammen med sojasauce og olie, og krydr med peber. Vend kyllingefileterne godt rundt i marinaden. Lad dem stå og marinere, imens grøntsagerne forberedes.

Skyl spidskål, og skær den i både - behold stokken på, så bådene kan hænge sammen. Skræl gulerødder, og skær dem i mundrette bidder. Skyl forårsløg, og snit dem groft. Gem evt. lidt af den grønne del til servering. Kom alle grøntsagerne op i et ildfast fad.

Pil hvidløg, og pres det ned i grøntsagsbouillonen. Tilsæt sojasauce (til grøntsagerne), og rør rundt. Hæld saucen over grøntsagerne i fadet, og læg de marinerede kyllingefileter ovenpå.

Sæt fadet i ovnen, og steg det i ca. 25-30 minutter, til kyllingefileterne er gennemstegte, og grøntsagerne er møre. Kom evt. stanniol over fadet, hvis grøntsagerne begynder at blive for mørke i kanterne.

Servér retten for sig selv eller med f.eks. ris eller nudler til.

Indsendt af
d.
17.12.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
17.12.18.
Kategori: