Lækker og saftig appelsinkage med glasur

Super skøn appelsinkage med en dejligt sød glasur på toppen. Der er yoghurt i dejen, og det giver en ekstra saftig og lækker konsistens. Kagen er tilmed virkelig nem at lave og holder sig frisk og svampet i 2-3 dage, så den kan sagtens laves i god tid.

Til 1 springform
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 2 dl naturel yoghurt
  • skal af 2 appelsiner
  • saft af 1 appelsin
  • 200 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker

Glasur

  • 2 dl flormelis
  • ca. 1 spsk appelsinsaft
  • evt. revet appelsinskal til pynt

Smelt smørret, og lad det køle lidt af.

Pisk æg og sukker luftigt. Rør yoghurt sammen med appelsinskal og -saft. Rør det forsigtigt i den luftige æggeblanding.

Bland hvedemel, bagepulver, natron og vaniljesukker. Sigt halvdelen i dejen, og vend det forsigtigt rundt. Tilsæt smørret, og bland det i. Sigt og vend den sidste halvdel af de tørre ingredienser i, til dejen er ensartet.

Smør en springform (ca. 22-23 cm i diameter), og fordel dejen heri. Bag kagen ved 180 grader i 20-25 minutter. Lad kagen køle helt af, og lav glasuren imens.

Bland flormelis og appelsinsaft sammen til en glat, tyk glasur. Smør den forsigtigt ud over den afkølede kage. Pynt evt. appelsinkagen med fintrevet appelsinskal for et sidste lille pift.

Indsendt af
d.
09.01.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
09.01.17.
Kategori: