Limemousse

Denne lette, luftige og lysegrønne limemousse er et friskt alternativ til den klassiske citronfromage. Den syrlige limesaft bliver afbalanceret af rørsukker i en dessert, hvor det traditionelle præsenteres i en moderne fortolkning.

Til 6 personer
  • 3 blade husblas
  • 1 1/2 dl limesaft (spæd evt. op med vand hvis du ikke har limesaft nok)
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 250 g creme fraiche 38%
  • 150 g rørsukker
  • skal af 1 økologisk limefrugt (Revet)

Udblød husblassen i kold vand.

Kom limesaften i en gryde sammen med halvdelen af sukkeret. Varm væsken op til sukkeret er opløst og tag gryden af varmen.

Vrid husblassen for overskydende vand, kom det i gryden og rør til det er opløst.

Lad siruppen (grydens indhold) afkøle.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk resten af sukkeret i lidt ad gangen til det er opløst.

I en anden skål piskes creme fraichen let. Derefter piskes limesiruppen i.

Vend forsigtigt limemassen i æggehviderne.

Kom limemoussen i portionsglas og stil dem på køl i minimum 3 timer.

Riv limeskal over moussen inden servering.

Indsendt af
d.
22.01.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.01.15.
Kategori: