Mexicanske tacos med kylling og salsa

Disse sprøde mexicanske tacos med kylling toppes med en skøn, hjemmelavet salsa og en smule creme fraiche - en fabelagtig kombination, der med garanti bliver en ny hverdagsfavorit.

  • De sprøde mexicanske tacos er fyldt med kylling og en lækker salsa.
  • Top de suveræne tacos med creme fraiche og friske forårsløg

Til 4 personer

Salsa

Kylling

Derudover

Salsa:
Skyl tomater og peberfrugter, og skær begge dele i fine tern. Skyl forårsløg, og snit det fint - gem evt. en lille smule til servering. Fjern skræl og sten fra avocadoen, og skær også den i fine tern.

Bland tomater, peberfrugt, forårsløg og avocado sammen i en skål. Pil hvidløg, riv det fint, og bland det i salsaen sammen med olivenolie og limesaft. Smag til med salt og peber, og sæt salsen på køl indtil servering.

Kylling til tacos:
Bank kyllingefileterne flade, så de er lige tykke over det hele. Kom fileterne op i en frysepose sammen med olie, limesaft og alle krydderierne. Bind knude på posen, og bland det grundigt sammen. Lad evt. kyllingefileterne marinere en halv time i køleskabet, hvis du har tid til det.

Varm lidt olie op på en pande ved middelhøj varme, og steg kyllingefileterne 4-5 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte. Pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile, imens resten gøres klar.

Servering:
Skræl gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet. Varm tacoskallerne i ovnen ved 200 grader i 3-4 minutter. Kom evt. creme fraichen op i en sprøjtepose/frysepose, så det er nemmere at fordele det i dine tacos.

Skær kyllingefileterne i tynde strimler.

Fordel lidt creme fraiche i bunden af hver taco, og kom lidt revet gulerod ovenpå. Læg dernæst kyllingeskiver ovenpå, og top med salsa og ekstra creme fraiche samt evt. et drys friske forårsløg. Kom evt. også lidt chilisauce ovenpå, hvis det godt må være lidt stærkt.

Tip:
Du kan også servere de forskellige elementer hver for sig, så folk selv kan bygge deres egne tacos.

Indsendt af
d.
27.08.18.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.