Mexicanske tacos med laks

De bedste mexicanske tacos med laks, guacamole og en mangosalsa der passer rigtig godt sammen med fisken. Og så er det en super nem opskrift.

Til 2 personer
  • 200 g laksefilet
  • evt. lidt olie til bunden af fadet
  • 4 spsk fajitakrydderi eller tacokrydderi
  • 8 tacoskaller

Mangosalsa

  • 1 mango
  • evt. 1 rød chili eller efter smag
  • 2 forårsløg (store)
  • 1/2 agurk
  • 2 tomater

Guacamole

  • 3 avocadoer
  • lidt limesaft eller citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk creme fraiche
  • salt
  • peber

Skær skindet af laksen, og kom fisken i et ildfast fast. Dryp evt. lidt olie i fadet inden du kommer laksen i, så den ikke brænder fast.

Drys fajitakrydderiet over laksen og på siderne. Det virker som meget krydderi, men den er god nok:-)

Dæk evt. fadet med sølvpapir. Bag i ovnen i 12-14 minutter ved 200 grader. I mellemtiden laves mangosalsaen og guacamolen.

Mangosalsa:

Skær skrællen af mangoen og skær derefter det gule frugtkød fri fra stenen i midten. Skær frugtkødet i tern.

Skyl chilien, flæk den på langs og fjern kernerne og stilken. Snit chilien fint. Skyl ligeledes forårsløgene og snit dem fint.

Skyl agurk og tomater og skær dem i tern.

Bland mangosalsaen sammen i en skål.

Guacamole:
 
Flæk avocadoerne på langs. Fjern stenen og tag det grønne frugtkød ud med en ske. Mos det med en gaffel, kom det i en skål og pres lidt lime- eller citronsaft over. Pres eller hak hvidløget fint og bland det i sammen med creme fraiche. Smag guacamolen til med salt og peber.

Servering:

Lun tacoskallerne i ovnen. Del laksen i mindre stykker med to gafler.

Fyld tacoskallerne med lidt guacamole, laks, mere guacamole og mangosalsa.

Velbekomme.

Indsendt af
d.
15.06.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
15.06.17.
Kategori: