Nem appelsindessert i glas

Rigtig flot og bedst af alt nem appelsindessert med knasende bastognekiks, som skaber en dejlig kontrast til den fløjlsbløde mousse med flødeost, vanilje og appelsin. Et lækkert miks af appelsinmousse og cheesecake, der afsluttes middagen med manér.

Til 6 personer
  • 4 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 4 tsk appelsinskal
  • 400 g flødeost naturel
  • 1 dl appelsinsaft
  • 250 g bastognekiks (eller andre krydderkiks)

Forslag til pynt

  • flødeskum
  • skovsyrer
  • appelsin (skiver)

Del æggene i hvider og blommer, og sørg for, at hviderne kommer op i en helt ren skål.

Kom halvdelen af sukkeret op til blommerne. Tilsæt vaniljesukker og appelsinskal til æggeblommerne, og pisk dem til en tyk æggesnaps. Pisk flødeosten i blandingen, og rør dernæst appelsinsaften i.

Pisk æggehviderne stive, og tilsæt den anden halvdel af sukkeret lidt ad gangen. Fold hviderne forsigtigt i æggeblommeblandingen.

Knus bastognekiksene til smulder, og fordel dem i serveringsglassene. Fordel herefter appelsinmoussen i glassene - det er nemmest, hvis moussen er i en sprøjtepose. Sæt glassene på køl i minimum 5-6 timer inden servering, så desserterne kan sætte sig.

Pynt f.eks. med flødeskum, skovsyre og små skiver appelsin.

Indsendt af
d.
03.01.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.01.19.
Kategori: