Ostesoufflé

En soufflé kan godt virke som et skræmmende projekt, men denne lækre og luftige ostesoufflé er helt sikkert værd at give sig i kast med. Det er faktisk ikke så svært. God appetit.

Til 4 personer
  • 100 g mel
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 50 g smør
  • 300 g revet ost
  • 10 æg
  • salt
  • peber
  • lidt rasp

Pisk mel og fløde sammen til en jævning i en skål. Kom fløden i lidt ad gangen, så det ikke klumper.

Smelt smørret i en gryde.

Kom jævningen i gryden med det smeltede smør under omrøring.

Tilsæt revet ost. Tag gryden med opbagningen af varmen, når osten er smeltet.

Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne i opbagningen ét ad gangen.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem i opbagningen. Smag til med salt og peber.

Smør et ovnfast fad med fedtstof, og drys det med rasp. Kom opbagningen i fadet. Bag ostesouffléen ved 180 grader i ca. 45 minutter. Åben ikke ovnen før souffléen er færdig, da den let falder sammen.

Indsendt af
d.
16.04.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.04.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem