Pizzaboller
Super lækre foccacia-lignende pizzaboller med et herligt fyld af tomatsauce, skinke, pepperoni og ost. De kan varieres i det uendelige alt efter dit yndlingsfyld, og de kan sagtens fryses ned.
Dej
- 6 dl vand (lunken)
- 20 g gær
- 1/2 dl olie
- 1 tsk salt
- 200 g fuldkornshvedemel
- ca. 750 g hvedemel (og lidt ekstra til æltning)
Fyld
- 1 ds flåede tomater
- timian
- basilikum
- salt
- peber
- 200 g skinkestrimler
- 100 g pepperoni
- 240 g revet cheddarost
Kom det lunkne vand i en skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt olie og salt. Hæld det grove mel i først, og kom så hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen er mættet. Ælt dejen godt, og stil den derefter til hævning et lunt sted i 1 time.
Ælt dejen kort efter hævning, og skær klumpen over i det antal pizzaboller, du ønsker. Form hver kugle til en bolle, og mas den flad – brug evt. en kagerulle.
Blend flåede tomater, lidt timian, basilikum, chili, salt og peber. Smør lidt tomatsauce ud på hver boller.
Kom skinke, pepperoni og revet ost ovenpå, og bag dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
Opbevar dem på køl, til de skal spises, eller lav evt. en stor portion, og frys dem ned.