Pavlova – lækker kage med bær

Dejlig let og sommerlig kage med marengsbund og friske bær. Denne lækre kage kaldes en Pavlova, og den er fantastisk nem at lave og smuk at servere. De friske bær er perfekte i kombination med den søde, sprøde marengsbund og den fyldige creme.

  • Masser af skønne bær på toppen af den her nemme kage
  • Skøn pavlova med råcreme og friske bær
  • Nem og lækker kage med marengs, jordbær, hindbær og blåbær

Til 8 personer

Marengsbund

Råcreme

Pynt

Marengsbund:
Kom æggehvider og salt i en skål, og pisk det stift. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker. Bliv ved med at piske marengsmassen, til sukkeret er opløst. Det tager ca. 10-15 minutter. Tilsæt til sidst eddike, og pisk i yderligere 1 minut.

Kom marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en ske eller en palet til at forme massen til en cirkel på ca. 26 cm i diameter.

Bag marengsbunden i ca. 1 time ved 90 grader varmluft. Lad den derefter køle helt af.

Råcreme:
Pisk fløden til flødeskum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Brug sukkeret til at skille kornene ad, og kom derefter den friske vaniljesukker i en skål sammen med æggeblommerne. Pisk æggeblommer og vaniljesukker lyst og luftigt, og bland det derefter med flødeskumment.

Samling af kagen:
Fordel råcremen på marengsbunden. Pynt med de forskellige bær. Hvis du bruger jordbær, kan du med fordel skære dem i kvarte. Kom til sidst den friske mynte på kagen, og server den straks, eller opbevar den på køl, til den skal serveres.

Tip:
Hvis du vil have bærrene til at skinne, kan du vende dem med lidt sukkersirup.

Indsendt af
d.
09.05.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.