Pølsemixfad - lækker opskrift på pølsemix i ovn

Det her pølsemixfad er bare for lækkert! Tænk en blanding af flødekartofler og pølsemix, hvor kartofler, løg og pølser tilberedes i en skøn tomat-flødesovs med karry, så det smager ligesom den velkendte klassiker.

Til 3 personer
  • 600 g kartofler
  • 1 løg (stort)
  • 6 pølser
  • 2 spsk olie
  • 40 g smør

Flødesovs

  • 2 dl fløde
  • 200 g hakkede tomater
  • 50 g tomatpuré
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk paprika
  • 4 tsk karry
  • peber

Derudover

  • 75 g revet mozzarella

Topping

  • evt. ristede løg

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette tern. Pil løget, halvér det, og snit det i tynde skiver. Skær pølserne i mindre stykker.

Kom både kartofler, løg og pølser op i et ildfast fad, og vend det med olie og smør. Sæt fadet i ovnen, og lad det stege i 20 minutter.

Rør fløde, hakket tomat, koncentreret tomatpuré, salt, paprika og karry sammen, og krydr med peber. Hæld flødesovsen i fadet, og vend det rundt, så kartofler og pølser er dækket af sovsen.

Sæt fadet tilbage i ovnen, og giv det yderligere 25-30 minutter.

Drys retten med revet mozzarella, og gratinér retten i yderligere 10 minutter.

Den lækre omgang pølsemix kan serveres for sig selv, men den bliver kun bedre drysset med ristede løg.

Indsendt af
d.
12.05.20.
Kategori:
Indsendt af
d.
12.05.20.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem