Krydrede hakkebøffer i ovn med ost og grøntsager

Mad i fad er det bedste, og i denne ret skaber krydrede hakkebøffer, cheddarost kartofler, grøntsager og tomatsauce en ovnret med masser af smag. Retten får et sidste dejligt pift, hvis den serveres med creme fraiche, og den er perfekt til en dag, hvor det bare skal være nemt og lækkert.

Til 4 personer
  • 400 g gulerødder
  • 800 g kartofler
  • 2 spsk olie
  • 60 g tacokrydderi
  • 600 g hakket oksekød
  • 1/2 tsk salt
  • peber
  • 1 bdt forårsløg
  • 4 peberfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • 1000 g tomatsauce
  • 75 g cheddarost

Til servering

  • creme fraiche

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skræl gulerødder og kartofler, og skær begge dele i små tern. Kom dem op i et ildfast fad, og vend dem med tomatsauce og halvdelen af tacokrydderiet. Sæt fadet i ovnen, og steg grøntsagerne i 25 minutter.

Bland den resterende halvdel tacokrydderi sammen med hakket oksekød og salt, og krydr med peber. Ælt det godt sammen til en sammenhængende fars, og form kødet til hakkebøffer. Sæt dem til side.

Skyl forårsløg, og snit dem fint. Skyl peberfrugter, og skær dem i små tern. Husk at fjerne de hvide hinder og kernerne. Pil hvidløg, og hak det fint.

Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og tilsæt forårsløg, peberfrugter, hvidløg og tomatsauce. Bland det godt sammen. Læg hakkebøfferne ovenpå. Skru ovnen ned på 200 grader, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter. Tag fadet ud igen, drys cheddarost over bøfferne, og sæt det tilbage i ovnen i yderligere 10-12 minutter, til osten er gylden, og hakkebøfferne er gennemstegte.

Servér de lækre krydrede hakkebøffer og grøntsagerne med creme fraiche til.

Indsendt af
d.
08.10.19.
Kategori:
Annonce

Indsendt af
d.
08.10.19.
Kategori: